Dinner in the Sky® Riga 2018 Toggle

Dinner in the Sky® 2018 atzīmē Baltijas valstu 100. dzimšanas dienu!
 
15.08 – 18.08.2018

 
Esam uzaicinājuši augstākās klases pavārus no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, lai kopā sastādītu Dinner in the Sky® 2018 sezonas ēdienkarti. Dzimšanas dienu iedvesmojušajā ēdienkartē ir kā vietējās garšas tā arī kārumi no tālienes.
 
 

Alexander Nasikailovs (LV)

Alexander

Alexander Nasikailovs

Aleksandrs ir Rīgas restorāna Vincents šefpavārs. Vincents tika atvērts 1994. gadā un ir apbalvots ar vairākām balvām. 2013., 2014., 2015. un 2015.gadā ieguva Latvijas restorānu Gran Prix balvu. White Guide Nordic 2017 izvēlējās restorānu Vincents par labāko Baltijā. Restorāna šefpavārs Aleksandrs Nasikailovs ir apmeklējis vairākus Top World’s 50 Best Restaurants skaitā izvelētos restorānus lai tur sevi papildinātu. Labāko restorānu ēdienu gatavošana un prezentēšana ir iedrošinājusi viņu apvienot vietējās gaumes ar starptautiskajām virtuvēm. Vincenta ēdienkarte mainās gandrīz ik nedēļu, lai pēc varētu pēc iespējas vairāk izmantot sezonas izejvielas.

Deivydas Praspaliauskas (LT)

Deivydas

Deivydas Praspaliauskas

Divkārtīgais “Best Lithuania’s Chef” uzvarētājs Deivydas Praspaliauskas savu karjeru uzsāka 18 gadu vecumā Dānijā.

Pēc četriem gadiem Deivydas atvēra savu pirmo restorānu „Lauro Lapas”. Restorānam bija lieli panākumi, un gadu vēlāk tas bija viens no populārākajiem fine-diningrestorans Viļņā. 23 gadu vecumā viņš nolēma atvērt savu otro restorānu „Bistro 1Dublis”. Jaunais restorāns atradās pilsētas nabadzīgākajā daļā, un tam neparedzēja lielu veiksmi. Deivydas to neticēja. Restorāns bija tik populārs, ka bez iepriekšējas rezervēšanas tajā galdiņu atrast nebija iespējams. Tomēr tas vēl neatbilda Deivydasa mērķiem, un gadu vēlāk viņš atvēra restorānu „Dublis” un 2017. gadā restorānu „Amandus”.

Vladislav Djatšuk (EST)

chef 3

Vladislav Djatšuk

„Mazliet humora, mīlestības un sāli!” – tā Vlads definē gastronomiju.

Viņš uzskata, ka pārtikas pasaulē ļoti svarīgs moments ir augstas kvalitātes izejvielas, tehniskās prasmes un spēja tās savstarpēji saistīt, tādējādi radot garšas saskaņojumu. „Ēdienu gatavošanā ir loti svarīgas kā tradīcijas, pieredze, tā arī prasmes, un skolotāji.” Perfekcionists-šefpavārs novērtēs vismazāko komponentu harmoniju uz šķīvja. „Visam ir jābūt saskaņotam un līdzsvarotam,” saka Vlads. Viņi atceras bērnības garšas, smaržas, krāsas un faktūras – un liecina, ka pārtikas pievilcība ir vienkāršība. Žans Lucs Brendels, liels elks un piemērs, ir atzinis, ka viņam visvairāk patīk mājas ēdieni un garšas, to pašu atzīst arī Vlads un cenšas savās ēdienkartēs apvienot vienkāršību un kulinārijas augstākos sasniegumus.

 

Dinner in the Sky® Riga 2018 menu

 

Dinner in the Sky®

Jeruzalemes artišoks | lazdu riekst | trifeles

Sniega krabis | kolrābis | avokado | juzu

Brieža gaļa | bietes | kadiķis | brūklenes | selerijas sakne

Šokolāde | ogas | ogu meringa

Lunch in the Sky®

Jeruzalemes artišoks | lazdu riekst | trifeles

Brieža gaļa | bietes | kadiķis | brūklenes | selerijas sakne

Šokolāde | ogas | ogu meringa

 
 

 

Pasākums noritēs Rīgas centrā, kur profesionāļu uzraudzībā, galds ar 22 viesiem tiks pacelts 50 metru augstumā kopā ar šefpavāru un viesmīļiem, lai baudītu unikālu un īpašu maltīti, ar tuviniekiem un draugiem. Tik tiešām – līdzīgu šādai gastronomiskai pieredzei nav!

 


Norises vieta

  • Strēlnieku laukums
  • LV-1050 Rīga
  • Tel: +3725524822 (english)
  • info@dinnerinthesky.lv


 

Datumi

  • 15.08-18.08.2018


ShutDown